SĂNĂTATEA GURĂ ȘI DENTARĂ

Igiena orală este o îngrijire pre-terapeutică. Menținerea sănătății bune a dinților și a gingiilor înseamnă că puteți preveni apariția cariilor dentare, a bolilor gingiilor, a respirației urât mirositoare și a altor probleme de sănătate orală.

Lasă-ne să te sunam

În plus, sănătatea orală este legată de sănătatea generală a corpului. De exemplu, dacă aveți o infecție în gură, fluxul sanguin poate transporta această bacterie în alte părți ale corpului, ceea ce poate duce la diferite probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă. Menținerea dinților și gingiilor sănătoase este, de asemenea, o parte importantă a sănătății generale pe termen lung.

Cercetările arată că afecțiuni precum gingivita pot cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv:

 • Boli cardiovasculare
 • Accident vascular cerebral
 • Endocardită (infecție a mucoasei interioare a inimii)
 • Pneumonie
 • Sunt incluse afecțiuni precum complicațiile sarcinii, nașterea prematură și greutatea mică la naștere.

Există, de asemenea, unele probleme de sănătate care vă pot afecta negativ sănătatea bucală și dentară, cum ar fi bolile care pot fi cauzate de sănătatea orală, inclusiv:

 • Diabet
 • Osteoporoza (osteoporoza)
 • HIV/SIDA
 • Boala Alzheimer

Dacă aveți oricare dintre afecțiunile enumerate mai sus sau dacă unul dintre cei dragi are o astfel de afecțiune, este recomandat să vă consultați medicul dentist pentru a beneficia de servicii de asistență medicală care să vă susțină sănătatea generală prin practicarea unei igiene orale adecvate.

Deci, care sunt simptomele sănătății orale precare?

Există mai multe semne care necesită precauții în sănătatea dentară și orală. Cele mai frecvente simptome ale unei igiene orale deficitare includ:

 • Sângerarea gingiilor
 • Cariile dentare
 • Respirația urât mirositoare cronică
 • Dinți slăbiți
 • Recesiunea gingiilor
 • Leziuni persistente ale gurii
 • Dureri de dinți
 • Umflarea maxilarului
 • Infecții bucale cauzate de anumite bacterii sau viruși

Dacă întâlniți oricare dintre semnele de avertizare de mai sus, asigurați-vă că ne contactați pentru o soluție.

Pentru a vă proteja sănătatea bucală și dentară;

Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Utilizați pastă de dinți cu fluor și o periuță de dinți cu peri moi. () În timpul periajului, așezați periuța de dinți la un unghi de 45 de grade față de gingii. Acest lucru ajută la îndepărtarea plăcii și bacteriilor de pe linia gingiilor. Asigurați-vă că periați toate suprafețele dinților, inclusiv spatele și părțile laterale.

Folosiți ata dentară o dată pe zi. Nu poți ajunge în spațiile dintre dinți doar periând. Ai nevoie de ata dentara pentru a curata aceste zone.

Vizitați-vă regulat medicul dentist. Examenele și curățările dentare de rutină sunt importante pentru o bună sănătate orală. Mulți oameni sunt mulțumiți de vizitele semestriale. Cu toate acestea, dacă sunteți predispus la carii, boli ale gingiilor sau alte probleme de sănătate orală, este posibil să aveți nevoie de întâlniri mai frecvente.

Evitați țigările și alte produse din tutun. Fumatul este cauza principală a bolilor gingiilor și a cancerului oral. Cel mai bine este să evitați cu totul aceste produse. Dacă în prezent fumezi și vrei să te lași, poți consulta specialistul nostru la 0850 222 0373 pentru opțiuni de tratament utile.

Tratamente de sănătate orală și dentară aplicate

Pe termen lung, practicile incorecte de igienă sau neîndeplinirea măsurilor de protecție necesare pot duce la deteriorarea sănătății bucale și dentare. Prin urmare, astăzi, cu practicile de stomatologie preventivă, se pot lua măsuri de precauție înainte ca sănătatea bucală și dentară să întâmpine probleme serioase. Aceste aplicații sunt extrem de importante, în special pentru copii și tineri. Tratamentele preventive de sănătate orală și dentară aplicate în spitalul nostru sunt următoarele:

Tratament cu implant

Anterior, multe protetice erau folosite pentru a trata dinții lipsă. Cu toate acestea, aceste proteze ar putea cauza deteriorarea dinților, determinând dinții sănătoși să devină mai mici și nu ar putea oferi suficient confort în gurile complet lipsite de dinți. Odată cu dezvoltarea tratamentelor de implantologie, a devenit posibilă tratarea dinților lipsă și a edentatului complet fără astfel de probleme. Tratamentele cu implanturi constau în două etape: Prima etapă este etapa în care implanturile sunt plasate chirurgical în osul maxilarului, iar a doua etapă este etapa în care se aplică dinții protetici plasați pe implanturi. Aplicațiile cu implant sunt utilizate pentru aplicarea protezelor dentare fixe sau pentru a menține protezele amovibile în gură mai stabile. Cu tehnologia actuală, tratamentul cu implant a devenit aplicabil în aproape toate cazurile.

Proteză

Probleme precum lipsa dinților, dinții cariați cu prea multă pierdere de material pentru a fi reparate prin metode de obturație, fracturile dentare și problemele estetice legate de structura dentară pot fi rezolvate prin utilizarea protezelor dentare. Tratamentele protetice au o gamă largă de aplicații și pot fi examinate în două categorii principale.

Prima categorie include tratamentul deficientelor dentare. Una dintre metodele de protezare folosită pentru a elimina dinții lipsă este proteza amovibilă, care este folosită în guri fără dinți sau foarte puțini dinți.Aceste proteze pot fi instalate și îndepărtate.

A doua categorie o constituie tratamentele pe coroane aplicate în cazurile în care există o mare pierdere de material în dinte, iar aplicațiile de punte utilizate în cazurile în care lipsesc un număr mic de dinți, iar acestea sunt proteze fixe. Aplicațiile de acoperire și punți pot fi efectuate cu diferite metode și materiale. De asemenea, este posibilă eliminarea deficiențelor estetice ale dinților cu aplicații protetice. De exemplu, aplicațiile protetice estetice precum porțelanul laminat pot fi folosite pentru astfel de situații. Structurile implanto-suportate sunt create și cu diverse metode protetice și acestea se numesc „proteze implant-suportate”.

Ortodontie

Este o ramură specială a stomatologiei care se ocupă de înghesuirea dentară, problemele de închidere a dinților și problemele relaționale dintre maxilarul superior și inferior. Medicii stomatologi specializați în acest domeniu sunt numiți „ortodonți”. Dinții strâmbi și neregulați sunt o problemă comună care afectează negativ zâmbetele multor oameni. În plus, factori precum golurile dintre dinți și incompatibilitățile în structura osoasă a maxilarelor pot afecta negativ atât aspectul dentar, cât și estetica facială. Astfel de probleme pot afecta negativ și funcția de mestecat. Rezolvarea eficientă a tuturor acestor probleme dentare și structura maxilarului este posibilă prin metode speciale de tratament cunoscute sub numele de tratament ortodontic.

Acoperire cu zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt o tehnică avansată de restaurare dentară concepută pentru a repara dinții deteriorați sau decolorați. Procesul începe cu o examinare stomatologică cuprinzătoare și pregătirea dintelui prin modelarea unei porțiuni a dintelui natural pentru a găzdui coroana. Apoi se fac măsurători pentru a crea o acoperire personalizată cu zirconiu. Tehnicienii dentari de la laborator folosesc zirconiu, un material ceramic puternic, asemănător dintelui, pentru a fabrica coroana. Zirconiul este alegerea numărul unu a medicilor cu durabilitatea și aspectul său estetic, ceea ce îi permite să se îmbine perfect cu dinții tăi naturali. Când fațeta este gata, aceasta este lipită cu grijă de dinții existenți. Drept urmare, zirconia este o restaurare puternică, cu aspect natural, care poate rezista rigorilor utilizării zilnice și oferă atât beneficii funcționale, cât și cosmetice.

Zâmbet de la Hollywood

Hollywood Smile este numele esteticii dentare care este adesea asociat cu zâmbetele orbitoare și fără cusur ale vedetelor. Această procedură dentară cosmetică implică o restaurare cuprinzătoare care îmbunătățește culoarea, forma, alinierea și aspectul general al dinților tăi. Procesul necesită remodelare, albire, fațete și uneori tratamente ortodontice pentru o aliniere perfectă. Fiecare pas este implementat meticulos în funcție de caracteristicile dumneavoastră dentare și preferințele personale. Rezultatul este un zâmbet nou-nouț, cu dinți încrezători și atractivi. Indiferent dacă doriți să corectați imperfecțiunile dentare, să restabiliți strălucirea zâmbetului sau pur și simplu să vă sporiți încrederea, Hollywood Smile este o soluție excelentă pentru a obține zâmbetul perfect, pregătit pentru cameră la care ați visat întotdeauna.

Chirurgie orală și maxilo-facială

Este un domeniu de chirurgie care include intervenții chirurgicale asupra țesuturilor bucale, a oaselor și articulațiilor maxilarului, precum și asupra dinților. Această ramură a chirurgiei include proceduri precum operațiile dentare impactate, tratamentul chisturilor și leziunilor la nivelul oaselor maxilarului, aplicarea implanturilor și corectarea pierderii dimensionale a oaselor maxilarului. În același timp, tratamentul fracturilor maxilarului, rezecția apicală și procedurile chirurgicale orale similare sunt efectuate sub anestezie locală de către chirurgi buco-maxilo-faciali specializați în acest domeniu.

Contactați-ne pentru zâmbete sănătoase și dinți de lungă durată: 0850 222 0373

Dacă pacienții noștri internaționali aleg spitalul nostru pentru tratamentul lor, serviciile de transfer sunt oferite de la aeroport la spital și de la spital la aeroport. De asemenea, oferim servicii pacienților noștri care au nevoie de cazare. Dacă doriți, serviciile de traducere sunt oferite și în diverse limbi precum engleză, rusă, germană, sârbă, bosniacă, albaneză, română și arabă.

Lasă-ne să te sunam

Güzeltepe Mah. Zübeyde Hanım Cad. No:15 Çengelköy / İstanbul
0850 222 0373
en_USEnglish