SHËNDETI I GOJËS DHE DHËMBËVE

Higjiena orale është një kujdes para-terapeutik. Ruajtja e shëndetit të mirë të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve do të thotë që ju mund të parandaloni fillimin e prishjes së dhëmbëve, sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve, erës së keqe të gojës dhe problemeve të tjera të shëndetit oral.

Na lejoni t'ju telefonojme

Për më tepër, shëndeti oral është i lidhur me shëndetin e përgjithshëm të trupit. Për shembull, nëse keni një infeksion në gojë, qarkullimi i gjakut mund ta bartë këtë bakter në pjesë të tjera të trupit tuaj, gjë që mund të çojë në probleme të ndryshme shëndetësore, siç janë sëmundjet e zemrës. Mbajtja e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve të shëndetshëm është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e shëndetit tuaj të përgjithshëm afatgjatë.

Hulumtimet tregojnë se kushte të tilla si gingiviti mund të shkaktojnë një sërë problemesh shëndetësore, duke përfshirë:

 • Sëmundjet kardiovaskulare
 • Goditja në tru
 • Endokarditi (infeksion i rreshtimit të brendshëm të zemrës)
 • Pneumoni
 • Përfshihen kushte të tilla si komplikimet e shtatzënisë, lindja e parakohshme dhe pesha e ulët e lindjes.

Ekzistojnë gjithashtu disa probleme shëndetësore që mund të ndikojnë negativisht në shëndetin tuaj oral dhe dentar, siç janë sëmundjet që mund të shkaktohen nga shëndeti oral, duke përfshirë:

 • Diabeti
 • Osteoporoza (osteoporoza)
 • HIV/AIDS
 • Sëmundja e Alzheimerit

Nëse keni ndonjë nga kushtet e listuara më sipër ose nëse një nga të dashurit tuaj ka një gjendje të tillë, rekomandohet që të konsultoheni me dentistin tuaj për të përfituar nga shërbimet e kujdesit shëndetësor që do të mbështesin shëndetin tuaj të përgjithshëm duke praktikuar higjienën e duhur orale.

Cilat janë simptomat e shëndetit të dobët oral?

Ka disa shenja që kërkojnë masa paraprake në shëndetin e dhëmbëve dhe të gojës. Simptomat më të zakonshme të higjienës së dobët orale përfshijnë:

 • Gjakderdhje e mishrave të dhëmbëve
 • Prishjen e dhëmbëve
 • Era e keqe kronike
 • Dhëmbët e lëshuar
 • Recesioni i mishrave të dhëmbëve
 • Plagë të vazhdueshme në gojë
 • Dhimbje dhëmbi
 • Ënjtje e nofullës
 • Infeksionet orale të shkaktuara nga disa baktere ose viruse

Nëse hasni ndonjë nga shenjat paralajmëruese të mësipërme, sigurohuni që të na kontaktoni për një zgjidhje.

Për të mbrojtur shëndetin tuaj oral dhe dentar;

Lani dhëmbët të paktën dy herë në ditë. Përdorni pastë dhëmbësh me fluor dhe një furçë dhëmbësh me qime të buta. () Gjatë larjes, vendoseni furçën e dhëmbëve në një kënd 45 gradë me mishrat e dhëmbëve. Kjo ndihmon në largimin e pllakave dhe baktereve nga linja e mishrave të dhëmbëve. Sigurohuni që të lani të gjitha sipërfaqet e dhëmbëve, duke përfshirë të pasmet dhe anët.

Pastroni me fill një herë në ditë. Ju nuk mund të arrini hapësirat midis dhëmbëve duke i larë vetëm. Ju duhet fill dentar për të pastruar këto zona.

Vizitoni dentistin tuaj rregullisht. Ekzaminimet dhe pastrimet rutinë dentare janë të rëndësishme për shëndetin e mirë oral. Shumë njerëz janë të kënaqur me vizitat gjashtëmujore. Megjithatë, nëse jeni të prirur për kavitete, sëmundje të mishrave të dhëmbëve ose probleme të tjera të shëndetit oral, mund të keni nevojë për takime më të shpeshta.

Shmangni cigaret dhe produktet e tjera të duhanit. Pirja e duhanit është shkaku kryesor i sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve dhe kancerit oral. Është mirë që këto produkte të shmangen fare. Nëse aktualisht pini duhan dhe dëshironi ta lini duhanin, mund të konsultoheni me specialistin tonë në 0850 222 0373 për opsione të dobishme trajtimi.

Zbatohen trajtimet e shëndetit oral dhe dentar

Në terma afatgjatë, praktikat e gabuara të higjienës ose mosmarrja e masave të nevojshme mbrojtëse mund të shkaktojë përkeqësim të shëndetit oral dhe dentar. Prandaj, sot, me praktikat stomatologjike parandaluese, mund të merren masa para se shëndeti oral dhe dentar të ndeshet me probleme serioze. Këto aplikacione janë jashtëzakonisht të rëndësishme, veçanërisht për fëmijët dhe të rinjtë. Trajtimet parandaluese të shëndetit oral dhe dentar të aplikuara në spitalin tonë janë si më poshtë:

Trajtimi me implant

Më parë, shumë proteza përdoreshin për trajtimin e dhëmbëve të humbur. Megjithatë, këto proteza mund të shkaktojnë dëmtim të dhëmbëve duke zvogëluar madhësinë e dhëmbëve të shëndetshëm dhe nuk mund të ofrojnë rehati të mjaftueshme në gojët plotësisht pa dhëmbë. Me zhvillimin e trajtimeve implantologjike është bërë i mundur trajtimi i dhëmbëve që mungojnë dhe edentulizmi i plotë pa probleme të tilla. Trajtimet implantare përbëhen nga dy faza: Faza e parë është faza ku implantet vendosen në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullës dhe faza e dytë është faza ku aplikohen dhëmbët protetikë të vendosur mbi implante. Aplikimet e implanteve përdoren për të aplikuar proteza fikse ose për të mbajtur më të qëndrueshme protezat e lëvizshme në gojë. Me teknologjinë e sotme, trajtimi me implant është bërë i zbatueshëm pothuajse në çdo rast.

Proteza

Probleme të tilla si dhëmbët e munguar, dhëmbët e prishur me shumë humbje materiale për t’u riparuar me metoda mbushjeje, frakturat e dhëmbëve dhe problemet estetike që lidhen me strukturën e dhëmbëve mund të zgjidhen duke përdorur proteza dentare. Trajtimet protetike kanë një gamë të gjerë aplikimesh dhe mund të ekzaminohen në dy kategori kryesore.

Kategoria e parë përfshin trajtimin e mangësive dentare. Një nga metodat e protezës që përdoret për eliminimin e dhëmbëve që mungojnë është proteza e lëvizshme, e cila përdoret në gojë pa dhëmbë ose shumë pak dhëmbë, këto proteza mund të vendosen dhe hiqen.

Kategoria e dytë janë trajtimet me kurorë që aplikohen në rastet kur ka shumë humbje materiale në dhëmb dhe aplikimet me urë që përdoren në rastet kur ka një numër të vogël dhëmbësh që mungojnë dhe këto janë proteza fikse. Aplikimet e veshjes dhe urave mund të kryhen me metoda dhe materiale të ndryshme. Gjithashtu është e mundur të eliminohen mangësitë estetike në dhëmbë me aplikime protetike. Për shembull, aplikime protetike estetike si porcelani laminat mund të përdoren për situata të tilla. Strukturat e mbështetura në implant krijohen edhe me metoda të ndryshme protetike dhe këto quhen “proteza të mbështetura nga implanti”.

Ortodoncia

Është një degë e veçantë e stomatologjisë që merret me grumbullimin e dhëmbëve, problemet në mbylljen e dhëmbëve dhe problemet e marrëdhënieve midis nofullës së sipërme dhe të poshtme. Stomatologët që specializohen në këtë fushë quhen “ortodontë”. Dhëmbët e shtrembër dhe të çrregullt janë një problem i zakonshëm që ndikon negativisht në buzëqeshjen e shumë njerëzve. Përveç kësaj, faktorë të tillë si boshllëqet midis dhëmbëve dhe papajtueshmëritë në strukturën kockore të nofullave mund të ndikojnë negativisht si në pamjen e dhëmbëve ashtu edhe në estetikën e fytyrës. Probleme të tilla mund të ndikojnë negativisht edhe në funksionin e përtypjes. Zgjidhja efektive e të gjitha këtyre problemeve të dhëmbëve dhe strukturës së nofullës është e mundur me metoda speciale të trajtimit të njohura si trajtim ortodontik.

Veshje me zirkon

Kurorat e zirkonit janë një teknikë e avancuar e restaurimit të dhëmbëve e krijuar për të riparuar dhëmbët e dëmtuar ose të çngjyruar. Procesi fillon me një ekzaminim gjithëpërfshirës dentar dhe përgatitjen e dhëmbit duke formuar një pjesë të dhëmbit natyral për të akomoduar kurorën. Më pas merren matjet për të krijuar një shtresë të personalizuar të zirkonit. Teknikët dentarë në laborator përdorin zirkoninë, një material qeramik i fortë, i ngjashëm me dhëmbët, për të fabrikuar kurorën. Zirconium është zgjedhja numër një e mjekëve me qëndrueshmërinë dhe pamjen e tij estetike, e cila e lejon atë të përzihet në mënyrë të përsosur me dhëmbët tuaj natyralë. Kur rimesoja është gati, ngjitet me kujdes në dhëmbët ekzistues. Si rezultat, zirkonia është një restaurim i fortë, me pamje natyrale që mund t’i rezistojë ashpërsisë së përdorimit të përditshëm dhe ofron përfitime funksionale dhe kozmetike.

Buzëqeshja e Hollivudit

Hollywood Smile është emri i estetikës dentare që shpesh shoqërohet me buzëqeshjet verbuese dhe pa të meta të të famshmëve. Kjo procedurë kozmetike dentare përfshin një restaurim gjithëpërfshirës që përmirëson ngjyrën, formën, shtrirjen dhe pamjen e përgjithshme të dhëmbëve tuaj. Procesi kërkon riformim, zbardhje, faseta dhe nganjëherë trajtime ortodontike për shtrirje të përsosur. Çdo hap zbatohet me përpikëri sipas karakteristikave tuaja dentare dhe preferencave personale. Rezultati është një buzëqeshje krejt e re me dhëmbë të sigurt dhe tërheqës. Hollywood Smile është një zgjidhje e shkëlqyeshme për të marrë buzëqeshjen perfekte, gati për kamerën që keni ëndërruar gjithmonë, pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të korrigjoni papërsosmëritë dentare, të rivendosni shkëlqimin e buzëqeshjes tuaj ose thjesht të rrisni besimin tuaj.

Kirurgjia Orale dhe Maksilofaciale

Është një fushë e kirurgjisë që përfshin ndërhyrje kirurgjikale në indet e gojës, kockat dhe kyçet e nofullës, si dhe dhëmbët. Kjo degë e kirurgjisë përfshin procedura të tilla si operacionet e dhëmbëve të impaktuar, trajtimin e kisteve dhe lezioneve në kockat e nofullës, aplikimet e implanteve dhe korrigjimin e humbjes dimensionale të kockave të nofullës. Në të njëjtën kohë, trajtimi i frakturave të nofullës, resekcioni apikal dhe procedura të ngjashme kirurgjikale orale kryhen nën anestezi lokale nga kirurgë oral dhe maksilofacial të specializuar në këtë fushë.

PËR NJË BUZËQESHJE TË BUKUR DHE DHËMBË TË SHËNDETSHËM: 0850 222 0373

Nëse pacientët tanë ndërkombëtarë zgjedhin spitalin tonë për trajtimin e tyre, ofrohen shërbimet e transferimit nga aeroporti në spital dhe nga spitali në aeroport. Ne gjithashtu ofrojmë shërbim për pacientët tanë që kanë nevojë për akomodim. Nëse dëshironi, ofrohen edhe shërbime përkthimi në gjuhë të ndryshme si anglisht, rusisht, gjermanisht, serbisht, boshnjakisht, shqip dhe arabisht.

Na lejoni t'ju telefonojme

Güzeltepe Mah. Zübeyde Hanım Cad. No:15 Çengelköy / İstanbul
0850 222 0373
en_USEnglish